Tekst på negativkonvolutt: "Joh. O. Helgesen julesjau + grisehode (adr.)" 12.1957
Adressa trykket en bildekollasj av bilde 1,5,9 og skriver: "Av alle forretninger i julestria er d...
Tekst på negativkonvolutt: "Joh. O. Helgesen julesjau + grisehode (adr.)" 12.1957
Adressa trykket en bildekollasj av bilde 1,5,9 og skriver: "Av alle forretninger i julestria er det vel matvareforretningene og da kanskje særlig slakterne som har det verst. Hele kundekretsen skal ha middags- og påleggsvarer for tre-fire dager, ofte mer, levert på en og samme dag. I de fleste av disse forretninger har det i den siste tiden vært arbeidet så å si døgnet rundt for å få alt i stand i rett tid. Slakt skal deles opp, ribbe, stek, koteletter og skinker skal gjøres i stand, og alt skal skje i siste liten for at kundene skal få varene så ferske så mulig... En stor del av arbeidsstokken har vært i arbeid fra tidlig morgen til klokken tre på natten de siste døgnene - det er noe som gjentar seg hvert eneste år på denne tiden...".
(Kilde: Adresseavisen 23.12.1957 s. 7)
Bilde 5-6: Et gløtt inn i ekspedisjonslokalet i en av byens kjøttforretninger der en hel stab av damer arbeider til langt på natt med å gjøre i stand ordrer.
Bilde 8-10 fra venstre: Martin Stenvik og Harald Skjefte i ferd med å dele opp slakt.
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».